top of page

Dekvoorwaarden

Onze katers zijn beperkt beschikbaar voor buitendekking, dit wil zeggen dat zeker niet elke poes zomaar op dek mag komen. De cattery moet aangesloten zijn bij een vereniging.

De poes moet:
-Recent Fiv/Felv negatief getest zijn (max. 3 maanden oud).
-Recent HCM getest zijn via echo via een erkende cardioloog (Pawpeds) met een maximum van 1 jaar oud de test.
-Negatief getest voor PKD via DNA of echo.
-In bezit zijn van een stamboom (wij vragen deze op voorhand op). 
-Volledig ingeént zijn tegen kattenziekte en niesziekte (Max 1-1,5jaar oud en minimaal 2 weken voor de dekking).
-Gezond zijn en geen wondjes en/of ziekteverschijnselen vertonen.
-Vlo-en schimmel vrij zijn ook hier als een middel tegen vlooien tot minimaal 2 weken voor de dekking.
-De nagels moeten geknipt zijn.

Herdekking
Voor een herdekking mag je terugkomen met dezelfde poes als:
-De poes niet zwanger blijkt te zijn. Er mag tot maximaal 3x terug gekomen worden met de poes, eventueel in overleg mag dit met een andere poes.
-Alls alle kittens van de poes doodgeboren zijn. (Uiterlijk binnen 1,5 jaar en met voldoende rust na de bevalling) dan mag ze terugkomen op herdek gratis
-Het nestje van de poes uit max 2 kittens bestaat, mag de poes (uiterlijk binnen 1,5 jaar) voor de volgende dekking terugkomen voor de helft van het dekgeld.

Verdere info:
Het dekgeld dient betaald te worden bij het brengen van de poes.
De eigenaar behoort de juiste testresultaten op voorhand door te mailen.
Herdekking blijft uiteraard geldig zo lang de betreffende kater functioneert als dekkater en aanwezig is bij cattery Brittoyas dream of Latté's Wish. 

Wanneer een B poes bij een A of Ab kater gedekt wordt, dan is de risico voor de eigenaar van de poes. Als de kittens na de geboorte sterven, dan kan er geen beroep gedaan worden op herdekking. 

Wat kan u verwachten van onze katers? Ook zij zijn eveneens in orde met alle testen en recent getest. Wij houden u uiteraard op de hoogte hoe de dekkingen enzovoort verlopen. Het koppel wordt n de gaten gehouden met een live camera en beelden die we kunnen herbekijken. De dekkingen gebeuren binnenshuis (onze katers leven ook binnenshuis en niet buiten of in een tuinhuis) en in een verwarmde en hygiënische kamer.

Er mogen geen katers aangehouden of verkocht worden voor de fok. Een poes kan zelf aangehouden worden, een poes verkocht voor de fok is in samenspraak.

bottom of page